U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Tostada met gegrilde kip, rösti en dille-korianderroom

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Rösti Original (à 750 g)
  • 1 takje dille
  • 3 takjes koriander
  • 1 el mayonaise
  • 125 g bekertje zure room
  • 2 tl korianderzaad
  • 300 g kipfilet
  • 12 el zonnebloemolie
  • 4 tortilla wraps naturel
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla
  • 150 g maïs (uit blik)
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • Grillpan, vijzel

Bereiding:

  • Hak de dille en de koriander fijn. Meng de mayonaise met de kruiden en de zure room. Stamp in de vijzel het korianderzaad grof.
  • Bestrijk de kipfilets met 2 eetlepels olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grillpan. Gril de kipfilets in 10-12 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Snijd de gegrilde kipfilet in plakjes.
  • Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de rösti in 10-15 minuten goudbruin en knapperig. Verhit in een tweede koekenpan steeds 1 eetlepel olie en bak elke tortilla in 1-2 minuten per kant goudbruin en krokant.
  • Beleg de krokante tortilla’s met de sla, de rösti, de maïs en de rode ui. Leg de plakjes kipfilet erop en maak de tostada’s af met een schepje dille-korianderroom. Bestrooi met het korianderzaad.

 

Tostada is een populair Mexicaans streetfoodgerecht: knapperig gebakken of
gefrituurde wraps worden belegd met wat je maar wil. Wat te denken van gegrilde kip, frisse ijsbergsla, krokante rösti en luchtige room met dille en koriander?

 

Tip: Serveer er nog een schaaltje guacamole of tomatensalsa bij.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 850 kcal
  • 59 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 49 g koolhydraten
  • 27 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 1,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen