Tostada met gegrilde kip, rösti en dille-korianderroom
25 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Hak de dille en de koriander fijn. Meng de mayonaise met de kruiden en de zure room. Stamp in de vijzel het korianderzaad grof.
- Bestrijk de kipfilets met 2 eetlepels olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grillpan. Gril de kipfilets in 10-12 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Snijd de gegrilde kipfilet in plakjes.
- Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de rösti in 10-15 minuten goudbruin en knapperig. Verhit in een tweede koekenpan steeds 1 eetlepel olie en bak elke tortilla in 1-2 minuten per kant goudbruin en krokant.
- Beleg de krokante tortilla’s met de sla, de rösti, de maïs en de rode ui. Leg de plakjes kipfilet erop en maak de tostada’s af met een schepje dille-korianderroom. Bestrooi met het korianderzaad.
Tostada is een populair Mexicaans streetfoodgerecht: knapperig gebakken of
gefrituurde wraps worden belegd met wat je maar wil. Wat te denken van gegrilde kip, frisse ijsbergsla, krokante rösti en luchtige room met dille en koriander?
Tip: Serveer er nog een schaaltje guacamole of tomatensalsa bij.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 850 kcal
- 59 g vet waarvan 9 g verzadigd
- 49 g koolhydraten
- 27 g eiwit
- 5 g vezels
- 1,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen